La ce se gândesc femeile când fac sex? Această întrebare îi macină pe mulți dintre reprezentanții sexului masculin și poate reprezenta o adevărată misiune pentru aceștia: oare se simte bine, oare are orgasm sau îl mimează, oare se gândește la altceva?

Dilema bărbaților este una destul de simplă aparent – de ce nu spun ce vor de fapt? Raúl Padilla, psiholog și sexolog, spune că „această lipsă de comunicare este datorată stereotipului impus de societate conform căruia femeia are rolul de a-l satisface pe bărbat”. Astfel, reprezentantele sexului frumos rămân mereu pe planul al doilea.
Expertul în sexologie completează: „ Societatea continuă să situeze femeia pe un plan pasiv, un loc secundar de pe care aceasta nu își poate exprima sexualitatea în mod liber deoarece ar putea fi considerată drept promiscuă”. Din această cauză numeroase femei încearcă să evite situațiile care le-ar putea periclita poziția, așa că preferă să nu își mărturisească preferințele sau dorințele în timpul sexului.
Lane Moore descoperă în revista Cosmopolitan cele mai comune gânduri pe care femeile le au în pat.

1. „Am obosit deja”
În timp ce bărbații pot ajunge la orgasm în cinci minute, femeilor le ia ceva mai mult timp – în medie, în jur de douăzeci de minute. Există anumite poziții cu ajutorul cărora ambii parteneri pot ajunge la orgasm și toată lumea e fericită!
În orice caz, rezistența în pat este supraestimată și câteodată complet inutilă! Nu există un timp exact care să garanteze o partidă de sex reușită sau atingerea punctului culminant – poate foarte bine să dureze trei minute sau treizeci de minute. Totul ține de lubrifiere – uneori, un act sexual de lungă durată, cu multe schimbări de poziție poate deveni nesatisfăcător și chiar dureros.

2. „Fostul meu iubit era foarte bun la pat”
Anumite mângâieri sau cuvinte de alint pot conduce la rememorarea unor momente intime din relațiile anterioare. Nu este decât un reflex inconștient care poate provoca apariția unui sentiment de vinovăție. Oricum ar fi, evitați să recurgeți la comparații întrucât acestea nu sunt deloc constructive și nu duc niciodată la ceva bun. Nu fac decât să strice un moment romantic cu persoana iubită așa că aveți grijă cum gestionați situația și, în niciun caz să nu îi povestiți iubitului despre acest lucru.

3. „Mâine să nu uit să…”
Deconcentrarea în timpul sexului este destul de comună în rândul femeilor; aceasta poate surveni din mai multe motive, fie a avut deja orgasm, fie știe că nu va avea orgasm așa că se dă bătută, fie stresul cotidian îi invadează gândurile și nu se poate relaxa complet.
Moore este de părere că, în momentul în care femeia realizează că este deconcentrată și că se gândește la altceva, intră în panică și ii este foarte greu să reintre în atmosferă, considerând acest lucru o adevărată provocare.
Una dintre principalele dificultăți de a ajunge la orgasm este reprezentată de acest lucru – faptul că ești prea conștient și prea rațional în momentul actului sexual: „Orgasmul are rolul de a anula celelalte funcții cognitive. În momentul în care te relaxezi cu adevărat nu mai gândești și doar simți”, explică Padilla.

4. „De abia aștept să mă uit la un film după”
Similară primei situații este și situația în care femeia preferă să termine mai repede cu „povara” sexului pentru a se ocupa de alte lucruri pe care le consideră mai relaxante, cum ar fi un film bun sau pur și simplu o seară relaxantă cu o carte în mână. „Cred că a apărut un episod nou săptămâna asta. Ah, cred că am cumpărat prăjituri, am putea să mâncăm prăjituri”, recrează cu sarcasm Moore un potențial scenariu.
Sexul nu constă în atingerea climaxului și atât, ci în apropierea pe care o crează între doi oameni. Deși multe femei simt nevoia de a-i satiface pe partenerii lor, iar ele aleg să mimeze, cea mai bună soluție rămâne comunicarea. Dacă ceva te nemulțumește la partenerul tău, spune-i!

5. „Vreau să am orgasm, dar nu vreau să se termine”
Pe de altă parte, există și femei care, deși se simt atât de bine încât mai au puțin și ajung la orgasm, întârzie climaxul pentru a se putea bucura în continuare de actul sexual. Totuși, orgasmul nu este totul și, în afară de asta, cu puțin noroc și poți avea și un al doilea orgasm. Renunță la control și relaxează-te!

6. Te gândești la altcineva…
De multe ori, în timpului actului sexual femeile se gândesc la alte persoane – colegi de serviciu, bărbați pe care de abia i-au cunoscut sau care le-au atras atenția în mod special. De multe ori pot fi personaje inventate. Cert este că imaginația și fanteziile create pe care le reproduc în minte le ajută să se concentreze și astfel evită să se gândească la alte lucruri stresante.
Moore spune că deși nu este o metodă romantică sau respecuoasă, de multe ori recurg la aceasta pentru a ajunge mai repede la orgasm.

7. „De ce te-ai oprit?”
Moore îi sfătuiește pe reprezentanții sexului masculin să fie atenți la partenera lor deoarece o schimbare de ritm sau de poziție poate distruge dinamica actului sexual. „Dacă partenera ta îți spune să continui, atunci continuă, iar dacă nu îți spune intuiește din comportamentul ei care este următoarea mișcare, altfel este posibil să nu ajungă la orgasm”, spune Moore.

8. „Ar fi minunat dacă am schimba poziția acum”
Fiecare preferă o poziție anume, iar unele dintre ele sunt, în mod special, incomode pentru femei. Intuirea disconfortului unei anumite poziții este, de asemenea, un sfat dat de Lane Moore în Cosmopolitan: „Dacă nu îți spune acest lucru, ai grijă să fii atent la mișcările ei și schimbă poziția dacă aceasta nu se simte în largul ei”.
Cheia unei relații sexuale reușite este comunicarea! Astfel, ambii parteneri sunt fericiți și satisfăcuți.

Sursă: www.elconfidencial.com