Suntem în luna august, ultima lună de vară. Știm că vrem, nu vrem toamna este aproape, chiar dacă soarele fierbinte parcă ar vrea să ne facă să uităm că toamna este chiar lângă noi. Grădinile noastre sunt încă pline cu de toate, dar, dacă ne uităm în calendar ne dăm seama că trebuie să începem pregătirile pentru anotimpul ce va să vină.
Luna august este luna în care majoritatea dintre noi se gândește la concediu. Dar, în același timp este luna în care activitățile de grădinărit se înmulțesc. Ultima lună a verii vine cu schimbări de vreme, dar și cu recolte bogate. De acum, dacă aveți grădină trebuie să începeți să adunați roadele muncii de până acum și să vă pregătiți cămara pentru lunga iarnă care urmează.

Ce trebuie să facem în luna august în grădina de legume

 Potrivit gradinamax.ro, grădina de legume de lângă casă este plină în această perioadă de roade. În august, cartofii, ceapa, morcovii, usturoiul și celelalte plane rădăcinoase trebuie verificate și culese. După recoltarea bunătățurilor din grădină, acestea trebuie depozitate corespunzător, în locuri uscate, întunecoase și răcoroase. În acest fel vă veți bucura de legume bune și proaspete pentru o lungă perioadă, în timpul lunilor lungi de iarnă.
În același timp puteți să continuați să plantați și alte legume. August este luna potrivită pentru ultimele culturi de spanac, ceapă verde, ridichi, ceapă, dovlecel, țelină, varză de toamnă și verdețuri. August reprezintă ultima șansă de plantare pe acest an, deci profitați din plin de temperaturile care permit și coacerea acestor legume până la venirea iernii.
În grădină, mai ales în această lună călduroasă este important să asigurați o cantitate suficientă de apă, dar nu în abundență, culturilor care încă mai au timp să rodească. Acordați timp zilnic grădinii de legume și culegeți-le pe cele coapte. Astfel veți evita putrezirea legumelor bune de consum și apariția dăunătorilor.

Livada în luna august

 Probabil că deja ați început pregătirea gemurilor și dulcețurilor pentru iarnă. S-au copt multe dintre fructele din grădină, dar mai urmează și altele. Strugurii de masă, fructele de pădure, alunele, merele, perele și delicioasele prune sunt doar câteva dintre fructele care abia așteaptă parcă să fie vedetele compoturilor și gemurilor care vă vor îndulci în serile lungi de iarnă. Dacă, în funcție de zona în care locuiți aveți caise și piersici în pomi, este bine să le lăsați în copaci până ce sunt bune de mâncat. Spre deosebire de mere sau pere, acestea se coc mai bine lăsate în copac.
Tot în această perioadă este bine să legați crengile pomilor fructiferi pentru a nu se rupe sub greutatea fructelor.

Grădina cu flori în luna august

 După căldurile din iulie, oare cum arată florile din grădină? Paleta de culori depinde de sortimentele florale pe care le-ați plantat în primăvară. Regina nopții, floarea soarelui, gladiolele sau levănțica ar trebui să prindă culoare în această lună.Acum e timpul să vă faceți planurile de toamnă în ceea ce privește grădina cu flori. Achiziționați acum bulbii sau butașii de trandafiri pe care îi veți planta în toamnă.
Tot acum puteți începe și pregătirea răsadnițelor pentru a muta din sortimentele de flori perene în ghivece, dacă este cazul. Înlăturarea buruienilor dintre flori este și în această lună o necesitate, precum și udarea lor în mod constant.

Cum pregătim solul pentru replantare

După ce ați cules legumele și v-ați hotărât să valorificați zilele însorite din acest an, este momentul potrivit pentru pregătirea solului. Replantarea presupune noi activități de grădinărit, similare cu cele din primăvară. Așadar, va trebui să săpați pământul, să îl mărunțiți și să îndepărtați resturile de vegetație rămasă. Udați solul, greblați-l și pregătiți semințele de ridichi, spanac sau pe care doriți să le plantați pentru o recoltă târzie de toamnă. Mare atenție însă la rotirea plantelor pe același teren pentru a evita un sol lipsit de substanțe nutritive.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul