Suntem în luna august, ultima lună de vară. Știm că vrem, nu vrem toamna este aproape, chiar dacă soarele fierbinte parcă ar vrea să ne facă să uităm că toamna este chiar lângă noi. Grădinile noastre sunt încă pline cu de toate, dar, dacă ne uităm în calendar ne dăm seama că trebuie să începem pregătirile pentru anotimpul ce va să vină.
Luna august este luna în care majoritatea dintre noi se gândește la concediu. Dar, în același timp este luna în care activitățile de grădinărit se înmulțesc. Ultima lună a verii vine cu schimbări de vreme, dar și cu recolte bogate. De acum, dacă aveți grădină trebuie să începeți să adunați roadele muncii de până acum și să vă pregătiți cămara pentru lunga iarnă care urmează.
Ce trebuie să facem în luna august în grădina de legume
În același timp puteți să continuați să plantați și alte legume. August este luna potrivită pentru ultimele culturi de spanac, ceapă verde, ridichi, ceapă, dovlecel, țelină, varză de toamnă și verdețuri. August reprezintă ultima șansă de plantare pe acest an, deci profitați din plin de temperaturile care permit și coacerea acestor legume până la venirea iernii.
În grădină, mai ales în această lună călduroasă este important să asigurați o cantitate suficientă de apă, dar nu în abundență, culturilor care încă mai au timp să rodească. Acordați timp zilnic grădinii de legume și culegeți-le pe cele coapte. Astfel veți evita putrezirea legumelor bune de consum și apariția dăunătorilor.
Livada în luna august
Tot în această perioadă este bine să legați crengile pomilor fructiferi pentru a nu se rupe sub greutatea fructelor.
Grădina cu flori în luna august
Tot acum puteți începe și pregătirea răsadnițelor pentru a muta din sortimentele de flori perene în ghivece, dacă este cazul. Înlăturarea buruienilor dintre flori este și în această lună o necesitate, precum și udarea lor în mod constant.
Cum pregătim solul pentru replantare
După ce ați cules legumele și v-ați hotărât să valorificați zilele însorite din acest an, este momentul potrivit pentru pregătirea solului. Replantarea presupune noi activități de grădinărit, similare cu cele din primăvară. Așadar, va trebui să săpați pământul, să îl mărunțiți și să îndepărtați resturile de vegetație rămasă. Udați solul, greblați-l și pregătiți semințele de ridichi, spanac sau pe care doriți să le plantați pentru o recoltă târzie de toamnă. Mare atenție însă la rotirea plantelor pe același teren pentru a evita un sol lipsit de substanțe nutritive.
Trebuie să te autentifici pentru a publica un comentariu.