Ai anumite bănuieli. Perechea ta face lucruri ciudate. Și-a schimbat deodată rutina, este prea amabil sau folosește prea mult telefonul. Ceva înăuntrul tău îți spune că te înșeală cu altă persoană.  Cauți informații pe internet despre infidelități, dar nimic nu-ți este suficient de clar ca să o iei în serios.

Căteva perechi, ale căror iubiței le-au fost infideli,  au povestit pe o pagină a rețelei sociale ”Reddit”, poveștile lor despre cum au descoperit infidelitatea. Șapte persoane în care, sperăm noi, să nu te recunoști.

  1. ”Făcea duș după ce se întorcea de la petreceri”

”Deodată, ea a început să se întrețină cu un joc de cuvinte pe mobil. Provoca întotdeauna pe un bărbat necunoscut, de care eu nu auzisem niciodată vorbindu-se. Cel mai ciudat era că și-a schimbat toate parolele și începu să doarmă cu mobilul sub pernă. În plus, a început o prietenie cu o vecină, aceeași care locuia în cartier de 13 ani și cu care, până atunci, nu schimbase o vorbă. Ambele au început să aibă ”nopți de fete”. Se întorcea acasă la două ore după închiderea barului pentru că era prea beată ca să mai conducă. Ajungea acasă și făcea duș întotdeauna. Desigur, au mai fost și alte semnale pe care le-am ignorat.”

      2.  ”A început să se supere din orice”

”El devenise foarte iritabil. Începea să țipe la mine pentru orice. Îl deranja tot ceea ce făceam. Nu părea fericit să mă vadă când ajungea acasă. Trebuie să adaug că el era foarte liniștit. Nu aveam nici o idee despre ceea ce se întâmpla și când am descoperit mai târziu, am rămas șocată. Imediat  am început să înteleg comportamentul ciudat al perechii mele. El mă mai lăsase înainte, iar eu încercasem prin toate metodele să restabilesc conexiunea dintre noi. Mă întrebam tot timpul ce făceam rău. Apoi am aflat că era cu alta, pentru care mă și lăsă de altfel.”

     3. ”Îmi spuse că avea nevoie de spațiu”

”Ea începu să petreacă mult timp la muncă, cu șeful său. Îmi vorbise de el ocazional. Aveam încredere în perechea mea, mă gândeam că era o pasă proastă și va trece. O perioadă cu multă muncă. Ne mergea bine, trăiam împreună și ne gândeam să ne căsătorim. Într-o zi, deodată, îmi spuse că voia să se mute într-un apartament ea singură. Că avea nevoie de spațiu și că faptul că ne vedem toată ziua rupea magia dintre noi. Eu am avut o îndoială, dar în final am acceptat. Mă gândeam că va fi ceva temporar, mai ales că ea îmi promisese că ne vom vedea în fiecare zi. De atunci a început sfârșitul”.

4. ”Aveam două BTS deodată”

”Am fost să-mi fac controlul anual de rutină. Cănd mi-au dat rezultatele, era să mor: Două boli de transmitere sexuală diferite, una dintre ele foarte gravă. Era o tulpină care cauzează cancerul de col uterin și care începuse deja să se extindă. De la ultima mea consultație medicală, acum un an, am avut relații sexuale numai cu el”

    5. ”Își ascundea telefonul”

”La mine a fost destul de evident. El a început să-și ascundă telefonul. Dacă mă așezam alături de el pe canapea și era cu telefonul deschis, se ducea pe cealaltă parte. În final, în ciuda faptului că se petrecea sub nasul meu, fata cu care se culca iubitul meu, mi-a dezvăluit. L-am iertat și am continuat relația. Și de atunci nu am mai observat nimic ciudat până când, într-o zi, i-am luat telefonul și am descoperit sute de mesaje de la fete. Tipul își descărcase aplicația de întâlniri *MeetMe*. Îmi spunea că se duce la muncă sau că face sport și în realitate se ducea la întâlniri! Adevărul e că învățase să se ascundă foarte bine”.

      6. ”Întârzia destul de mult pentru a merge la cumpărături”

”El a început să întârzie mult, prea mult, când trebuia să meargă la cumpărături sau când rămânea cu un prieten. Căuta ceartă cu mine fără nici un motiv sau se supăra și pleca de acasă pentru a se ”răcori”. L-am prins cu multe minciuni, dar el întotdeauna spunea că nu au legătură cu mine. Era clar că eu nu mai eram parte din planurile lui de viitor. Toate astea s-au petrecut înainte de apariția telefoanelor mobile, dar chiar și așa ținea legătura cu cealaltă prin telefon. Suna pe cel de acasă, pe fix și când îl prindeam, imediat închideau. Facturile telefonului începuseră să crească în ultimele luni. Am fost împreună cinci ani”.

    7. ”Uneori nu sunt semnale”

”Sincer, uneori nu există nici un fel de semnal. Într-o zi am ajuns acasă și mi-am găsit iubita în patul nostru cu un prieten comun de-o viață”.

 

Să iertăm infidelitatea?

Sunt multe feluri de infidelitate. Și depinde de fiecare dacă își iartă sau continuă cu relația. Nu sunt puține perechile care pun nume trădării ( adulter, infidelitate, aventură sau relație online). O definiție a ceea ce s-a întâmplat, îl poate face pe cel înșelat să ia o decizie sau alta.

Indiferent de ceea ce hotărăști, trebuie să poți răspunde la aceste întrebări:

  1. Ți-ar plăcea să continui să trăiești cu cealaltă persoană dacă vei reuși să recapeți încrederea în ea?
  2. Ai lăsat în urmă ura și resentimetele și ești gata pentru a merge înainte?
  3. Ai o atitudine pozitivă a celeilalte persoane?
  4. Te imaginezi fericit cu el sau ea?
  5. Poți ierta ceea ce s-a întâmplat?

Ultima întrebare este cheia. Dacă ești capabil să ierți, cu adevărat, atunci.. înainte!

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul