ATENȚIE: Acest articol nu are nici o legătură cu actuala pandemie de SARS-COV 2.
Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de COVID 19, nu orice guturai din această perioadă înseamnă că suferim de boala secolului, că altfel nu pot să îi spun. Poate fi o simplă viroză, dar cu efecte poate mai neplăcute decât ale coronavirusului. Dar, pentru a rămâne optimiști, trebuie să spunem că este vorba de o simplă, repet, simplă viroză.
Trecerea bruscă de la temperaturile caniculare la cele din primele luni de toamnă, vântul și vremea ploioasă favorizează apariția virozelor respiratorii și a răcelilor. Singura metodă de a le evita complet ar fi să stăm numai în casă, dar cum majoritatea dintre noi circulăm cu mijloace de transport în comun, mergem în locuri aglomerate și interacționăm cu alte persoane, suntem direct expuși virușilor.
Există totuși câteva lucruri care ne pot feri de viroze și răceli în această perioadă. Repet, nu vorbesc de SARS COV 2, deși dacă mă întrebați pe mine personal, am să vă spun că dacă ne ferim de o banală viroză ne ferim și de infecția cu noul coronavirus.
Întăriți-vă sistemul imunitar cu o soluție inovatoare
Vaccinul antigripal poate fi un mijloc de prevenție
Luați măsuri de igienă suplimentare
Pentru că microbii și virușii se răspândesc mai des în acest sezon, este nevoie să vă spălați mai des pe mâini și să evitați pe cât posibil să duceți mâna la nas sau gură. În zonele aglomerate este indicat (de fapt potrivit reglementărilor în vigoare este obligatoriu) să folosiți o mască de protecție pentru față, astfel încât să nu contractați virușii de la cei din jur. În școli și grădinițe virozele se răspândesc extrem de ușor, astfel dacă observați că cel mic este răcit, lăsați-l să stea acasă până se face bine. Procedați la fel și dacă observați că unul dintre colegii piticului este bolnav dar continuă să vină la ore.
Consumați alimente bogate în vitamine, mai ales vitamina C
Deasemenea este indicat să consumați alimente care conțin probiotice, adică bacterii bune, care se găsesc și în organismul nostru și ne ajută să ne ferim de bacteriile rele. Puteți consuma cu încredere iaurt, varză murată, ciocoată neagră sau lapte de soia pentru a vă asigura doza necesară de probiotice.
Dacă respectați aceste sfaturi, veți reuși să vă protejați în mod natural împotriva virozelor și a gripei, iar organismul va fi bine pregătit pentru sezonul rece. Iar dacă organismul va fi sănătos și va funcționa corect, veți avea mai multă energie și vă veți simți mereu în formă în sezonul rece și lung care ne așteaptă.