ATENȚIE: Acest articol nu are nici o legătură cu actuala pandemie de SARS-COV 2.

Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de COVID 19, nu orice guturai din această perioadă înseamnă că suferim de boala secolului, că altfel nu pot să îi spun. Poate fi o simplă viroză, dar cu efecte poate mai neplăcute decât ale coronavirusului. Dar, pentru a rămâne optimiști, trebuie să spunem că este vorba de o simplă, repet, simplă viroză.
Trecerea bruscă de la temperaturile caniculare la cele din primele luni de toamnă, vântul și vremea ploioasă favorizează apariția virozelor respiratorii și a răcelilor. Singura metodă de a le evita complet ar fi să stăm numai în casă, dar cum majoritatea dintre noi circulăm cu mijloace de transport în comun, mergem în locuri aglomerate și interacționăm cu alte persoane, suntem direct expuși virușilor.
Există totuși câteva lucruri care ne pot feri de viroze și răceli în această perioadă. Repet, nu vorbesc de SARS COV 2, deși dacă mă întrebați pe mine personal, am să vă spun că dacă ne ferim de o banală viroză ne ferim și de infecția cu noul coronavirus.

Întăriți-vă sistemul imunitar cu o soluție inovatoare

 Calitățile terapeutice ale aerosolilor de mare sau de salină sunt binecunoscute pentru efectele în prevenirea răcelilor și virozelor tipice sezonuluin rece. De aceea este bine dacă avem ocazia să dăm o fugă la mare sau la o salină pentru o cură de aerosoli înai9nte de a începe sezonul rece. Efwectele acestei cure se vor resimți până în primăvară.

Vaccinul antigripal poate fi un mijloc de prevenție

 Dacă vă vaccinați împotriva gripei nu înseamnă că nu veți mai răci deloc, dar veți face o formă mai ușoară a bolii. Astfel vă asigurați că nu veți peterece săptămâni întregi la pat și că veți evita complicațiile periculoase ale răcelilor sau ale virozelor, cum ar fi pneumonia. Teoretic, repet, teoretic, Ministerul Sănătății repartizează anual mai multe doze de vaccin antigripal cabinetelor medicilor de familie, așa că, tot teoretic, este suficient să faceți o vizită medicului de familie pentru a vă imuniza. Practic este bine să căutați vaccinul în farmacii, și să mergeți apoi la medicul de familie pentru imunizare.

Luați măsuri de igienă suplimentare

Pentru că microbii și virușii se răspândesc mai des în acest sezon, este nevoie să vă spălați mai des pe mâini și să evitați pe cât posibil să duceți mâna la nas sau gură. În zonele aglomerate este indicat (de fapt potrivit reglementărilor în vigoare este obligatoriu) să folosiți o mască de protecție pentru față, astfel încât să nu contractați virușii de la cei din jur. În școli și grădinițe virozele se răspândesc extrem de ușor, astfel dacă observați că cel mic este răcit, lăsați-l să stea acasă până se face bine. Procedați la fel și dacă observați că unul dintre colegii piticului este bolnav dar continuă să vină la ore.

Consumați alimente bogate în vitamine, mai ales vitamina C

 Toamna aveți la dispoziție multe fructe de sezon din care să vă aprovizionați organismul cu vitamine și minerale esențiale pentru o sănătate de fier. Citricele, merele și perele sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant natural. Consumați legume precum vinetele, care sunt un izvor de vitamina A, nuci, semințe de dovleac și de floarea soarelui, dar și ciuperci care conțin vitamine din complexul B și acid folic.
Deasemenea este indicat să consumați alimente care conțin probiotice, adică bacterii bune, care se găsesc și în organismul nostru și ne ajută să ne ferim de bacteriile rele. Puteți consuma cu încredere iaurt, varză murată, ciocoată neagră sau lapte de soia pentru a vă asigura doza necesară de probiotice.
Dacă respectați aceste sfaturi, veți reuși să vă protejați în mod natural împotriva virozelor și a gripei, iar organismul va fi bine pregătit pentru sezonul rece. Iar dacă organismul va fi sănătos și va funcționa corect, veți avea mai multă energie și vă veți simți mereu în formă în sezonul rece și lung care ne așteaptă.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul