Că ne place, că nu ne place, luna august se apropie de sfârșit, și, din păcate, acest sfârșit înseamnă și venirea toamnei. Toamnă care poate fi cu soare blând și frunze galbene dar (mai ales pe finalul ei), cu ploi reci, frig și multă umezeală. Urmată inevitabil de vreo cinci luni de iarnă și mai urâtă. Dacă până acum nu ne-am gândit la acest lucru, de acum ar trebui să ne preocupăm de gospodăria noastră astfel încât o nouă vară, cea de la anul, să o găsească la fel de frumoasă și de primitoare.
Schimbarea anotimpului nu înseamnă doar că va trebui să măturăm câteva frunze în plus prin curte. În fiecare toamnă este necesar să faceți câțiva pași pentru a vă pregăti locuința pentru iarnă.

Burlanele trebuie reparate și curățate până nu vine toamna

 Potrivit eva.ro, burlanele casei sunt cele care drenează sute de litri de apă în fiecare an de pe casa noastră, iar dacă nu v-ați gândit până acum că au nevoie și ele de puțină îngrijire, este momentul să le acordați puțină atenție. Dacă un burlan sau un scoc este înfundat, apa nu se va scurge eficient de pe casă și în timp va distruge fațada, sau apa se va acumula în altă parte, în curte. Curățați burlanele de frunze și alte resturi și reparați-le pe cele defecte încă înainte de instalarea toamnei.

Verificați cu atenție tocurile și ramele geamurilor locuinței

Pierderea căldurii pe lângă tocurile ferestrelor este responsabilă pentru 25 – 30 la sută din valoarea facturii de energie din timpul iernii. Puteți preveni ușor această pierdere inutilă de bani și resurse dacă verificați în fiecare toamnă ferestrele și ușile și le izolați corect. Apelați la un specialist pentru a vă repara tencuiala afectată și pentru a folosi soluții de izolare pentru a izola termic tocurile geamurilor și ușilor și a scădea astfel factura la încălzire de peste iarnă.

Aerisiți din timp caloriferele

 Dacă vă încălziți locuința cu o instalație de calorifere, începutul de toamnă este momentul potrivit pentru a vă asigura că acestea funcționează perfect. Un pas important este aerisirea caloriferelor, care presupune eliminarea bulelor de aer din instalație, mai ales că aceasta nu a mai funcționat încă din primăvară.

 

Verificați centrala termică și echipamentele pentru iarnă

Cu siguranță nu doriți să descoperiți în cele mai friguroase zile de iarnă că centrala nu mai funcționează. De aceea este bine să verificați încă de pe acum instalațiile și echipamentele pentru încălzire. Nu doar că veți elimina riscul unor defecțiuni care vă vor pune în mare dificultate pe timpul iernii, dar veți putea repara mult mai ieftin acum anumite defecțiuni ale acestor sisteme.

Ne întoarcem în curte. Goliți instalațiile de apă de la exterior

 Este absolut obligatoriu să goliți toate instalațiile de apă de la exterior, fie că este vorba de furtunul cu care udați florile, sistemul de aspersoare, sau robinetul de apă din grădină. Dacă săriți peste acest pas, apa va îngheța peste iarnă, iar conductele se vor sparge. De aceea este pobligatoriu ca acestea să fie golite înainte de primul îngheț.

 

 

 

Mobilierul de exterior trebuie pus la adăpost înainte de venirea frigului și a ploii

 Mobila de exterior este concepută să reziste la intemperii, dar asta nu înseamnă că poate rămâne afară toată iarna, iar în primăvară va arăta impecabil. Gerul, zăpada și apa vor distruge foarte rapid mobilierul de exterior. De aceea este necesar ca în fiecare toamnă mobilierul de exterior să fie strâns și adăpostit într-un garaj, magazie sau orice adăpost acoperit. Dacă nu aveți un spațiu disponibil penttru acest mobilier, strângeți-l și acoperiți-l cu o folie specială, rezistentă la apă.

Reparați crăpăturile din alei

Aleile betonate din curte sau grădină necesită și ele o mare atenție. Atunci când apa intră în crăpături și îngheață, se dilată și lărgește crăpăturile din ciment. Chiar și cele mai mici crăpături se transformă într-unele mari peste iarnă, pentru ca apoi cimentul să se macine și mai mult. Folosind toamna soluții speciale pentru repararea crăpăturilor, se vor astupa zonele deteriorate ale aleilor, iar în primăvară nu veți mai avea probleme.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul