Că ne place, că nu ne place, luna august se apropie de sfârșit, și, din păcate, acest sfârșit înseamnă și venirea toamnei. Toamnă care poate fi cu soare blând și frunze galbene dar (mai ales pe finalul ei), cu ploi reci, frig și multă umezeală. Urmată inevitabil de vreo cinci luni de iarnă și mai urâtă. Dacă până acum nu ne-am gândit la acest lucru, de acum ar trebui să ne preocupăm de gospodăria noastră astfel încât o nouă vară, cea de la anul, să o găsească la fel de frumoasă și de primitoare.
Schimbarea anotimpului nu înseamnă doar că va trebui să măturăm câteva frunze în plus prin curte. În fiecare toamnă este necesar să faceți câțiva pași pentru a vă pregăti locuința pentru iarnă.
Burlanele trebuie reparate și curățate până nu vine toamna
Verificați cu atenție tocurile și ramele geamurilor locuinței
Pierderea căldurii pe lângă tocurile ferestrelor este responsabilă pentru 25 – 30 la sută din valoarea facturii de energie din timpul iernii. Puteți preveni ușor această pierdere inutilă de bani și resurse dacă verificați în fiecare toamnă ferestrele și ușile și le izolați corect. Apelați la un specialist pentru a vă repara tencuiala afectată și pentru a folosi soluții de izolare pentru a izola termic tocurile geamurilor și ușilor și a scădea astfel factura la încălzire de peste iarnă.
Aerisiți din timp caloriferele
Verificați centrala termică și echipamentele pentru iarnă
Cu siguranță nu doriți să descoperiți în cele mai friguroase zile de iarnă că centrala nu mai funcționează. De aceea este bine să verificați încă de pe acum instalațiile și echipamentele pentru încălzire. Nu doar că veți elimina riscul unor defecțiuni care vă vor pune în mare dificultate pe timpul iernii, dar veți putea repara mult mai ieftin acum anumite defecțiuni ale acestor sisteme.
Ne întoarcem în curte. Goliți instalațiile de apă de la exterior
Mobilierul de exterior trebuie pus la adăpost înainte de venirea frigului și a ploii
Reparați crăpăturile din alei
Aleile betonate din curte sau grădină necesită și ele o mare atenție. Atunci când apa intră în crăpături și îngheață, se dilată și lărgește crăpăturile din ciment. Chiar și cele mai mici crăpături se transformă într-unele mari peste iarnă, pentru ca apoi cimentul să se macine și mai mult. Folosind toamna soluții speciale pentru repararea crăpăturilor, se vor astupa zonele deteriorate ale aleilor, iar în primăvară nu veți mai avea probleme.
Trebuie să te autentifici pentru a publica un comentariu.