Ficatul este un organ tăcut ce nu produce dureri sau alte simptome decât în stadii foarte avansate ale bolii, astfel că nu vom şti când el este bolnav pe perioade scurte sau suferă din cauza factorilor externi, astfel că mâncarea sănătoasă, odihna, relaxarea, sunt foarte importante pentru un ficat sănătos pentru o lungă perioadă.
Potrivit valentinavnb.ro, dacă totuşi din diferite cauze îl facem să sufere, avem la îndemână ceaiurile din plante care pot calma aceste crize, plantele fiind la îndemâna noastră oricând. În cazurile când resimţim simptome ca: ameţeli, oboseală accentuată, stări de vomă trebuie să ne prezentăm la medic pentru fixarea diagnosticului clar.
Sfaturi „băbești”, dar bune
Indiferent ce veți alege din cele trei variante nu trebuie să adăugați zahăr sub nici o formă. Se va consuma zilnic o singură cană de ceai şi se vor evita prăjelile şi produsele de patiserie.
Ceaiul de obligeană
Cum preparăm ceaiul de obligeană. Se pune o linguriţă de rădăcină de obligeană rasă într-o cană cu apă rece şi o lăsăm peste noapte. Dimineaţă strecurăm zeama şi îl încălzim în bain-marie. Se va administra câte o linguriţă înainte şi după fiecare masă. Ceaiul nu se va consuma niciodată rece sau prea fierbinte.
ATENȚIE! Acest ceai se obţine doar prin macerare, niciodată prin infuzie.
Ceaiul de anghinare
Se amestecă 1 lingură de frunze de anghinare cu o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat pănă dimineaţa când se strecoară lichidul rezultat şi se bea jumătate din el pe stomacul gol, apoi vă lungiți în pat, și stați 10-15 minute pe partea dreaptă, iar restul de ceai se va consuma înaintea celorlalte mese urmând aceiași procedură.
Totuși, cel mai important este sfatul medicului
Dincolo de aceste sfaturi naturiste de calmare a crizelor de ficat important este sfatul medicului. Dacă aceste tratamente nu dau rezultate, adresați-vă medicului, care, prin analize de specialitate va decide care este cel mai bun tratament pentru ficatul Dumneavoastră.