În perioada verii, atunci când temperaturile ating valori extreme, orice sursă de răcoare este la mare căutare. Astfel, în sezonul cald grădina devine spațiul preferat de petrecere a timpului liber, iar modul în care o amenajați vă va influența starea de bine.
Dacă în spațiile din interior este suficient să pornim aparatul de aer condiționat pentru a răcori atmosfera, ce facem cu grădina și terasa pentru a le transforma în oaze de răcoare?
Dacă locuiți la casă puteți apela la câteva strategii simple pentru a beneficia de umbră și răcoare pe tot parcursul verii.

Folosiți un kit de răcire pentru terasă

 Tot ce ne dorim într-o zi toridă de vară este să ne relaxăm la umbră și să fugim puțin de soare. Terasa și grădina casei pot fi locurile ideale pentru acest lucru, numai că și aici este de multe ori foarte cald. De aceea pentru a crea și în spațiul exterior de acasă o atmosferă răcoritoare, un prim pas ar fi instalarea unui kit de răcire a terasei. Acesta este ușor de montat și este perfect pentru răcirea aerului exterior, putând scădea temperatura de pe terasă cu până la 10 grade. Prin procesul de evaporare al apei, se va obține un efect răcoritor. Investiția nu este deloc mare, iar rezultatele sunt pe măsură. Montați aparatul în apropierea spațiului de relaxare din grădină, a mobilierului de exterior pentru a beneficia din plin de capacitățile sale de răcire.

Piscina este accesoriul preferat de toată familia în grădină

 Cine nu visează în zilele caniculare la o băutură rece sau o înghețată savurată pe marginea unei piscine. Dacă vrem să evităm aglomerația de la piscinele din oraș, este foarte simplu să ne amenajăm una în propria grădină, fără ajutorul costisitor al unui specialist. Există piscine gonflabile, ideale pentru spațiile mai puțin generoase și care pot fi amplasate oriunde în spațiul grădinii sau al curții. Piscina va deveni cu siguranță universul întregii familii, și mai ales a copiilor pe toată perioada verii.

Cu mobilierul de grădină potrivit vă veți bucura și de umbră și de soare

 Pentru a petrece momente de neuitat în propria grădină, este important să amenajați un spațiu de relaxare cu ajutorul pieselor de mobilier de exterior. Din spațiul de relaxare nu poate lipsi un șezlong confortabil și ușor de pliat și transportat. Acesta poate fi amplasat la soare, dacă doriți să faceți plajă, sau la umbra copacilor pentru a vă mai răcori. Șezlongul este ideal pentru momentele de liniște în aer liber, lângă piscină, dar și pentru camping.
O altă variantă alternativă ar putea fi un hamac legat de doi copaci rezistenți. Hamacul poate fi amplasat la umbra copacilor și devine un loc ideal pentru lectură sau pentru somn în aer liber.
Din locul de relaxare din grădină nu ar trebui să lipsească și o umbrelă de soare așezată în imediata apropiere a șezlongului, astfel încât să vă ferească de razele puternice ale soarelui.
Decorul mai poate fi completat și cu un balansoar.de grădină care poate fi utilizat de întreaga familie. Este bine ca acesta să fie prevăzut cu un acoperiș rabatabil pentru a putea beneficia și de umbră și de soare. Cu niște perne decorative bine alese, balansoarul va deveni un punct de atracție al grădinii.

Elementul forte al spațiului de relaxare – plantele

Deși mulți neglijează acest aspect, plantele din grădină sunt un element cheie care contribuie la răcorirea aerului. Plante cum ar fi regina nopții sau arbuștii de tuia sunt potrivite pentru îndeplinirea acestei misiuni. Nu numai că purifică aerul, dar îl și răcoresc. Mai mult, multitudinea plantelor din grădină vor atrage și păsările care vă vor delecta cu ciripitul lor liniștitor de dimineață. În plus, dacă sunteți un pasionat de grădinărit vă veți putea satisface hobby-ul lucrând în grădină la întreținerea plantelor.

Sursa: www.bricodepot.ro

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul