Foarte curând, vremea de astăzi de afară va rămâne doar o frumoasă amintire, iar frigul, ploile și ninsoarea îi vor lua locul. În aceste condiții pe lângă grija față de noi înșine trebuie să acordăm o atenție sporită și prietenilor noștri necuvântători, mă refer aici la câini și pisici pe care mulți dintre noi le avem pe lângă casă.

Mare atenție la toleranța la frig a animalului de companie

 Potrivit agroland.ro, umezeala reprezintă inamicul numărul 1 al animalului noastru de companie. Mai ales că aceasta produce o scădere a temperaturii corpului cu până la 25%, iar în combinație cu frigul, cresc șansele ca animalul să facă hipotermie. Primele semne ale hipotermiei sunt tremuratul, animalul devine agitat și scheaună. Astfel, asigurați-vă că acestea stau într-un loc uscat și cald.
Animalele de curte sunt mai puțin norocoase față de cele de apartament. Acestora trebuie să le construim un adăpost în curte, care trebuie mereu curățat și aerisit pentru a evita acumularea de umezeală.

Animalele de companie nu trebuie tunse în prag de iarnă

 În sezonul rece blănița reprezintă singura protecție a patrupezilor. De aceea nu trebuie să tundem blănița, ci să o întreținem corespunzător, iar dacă animăluțul este în vârstă, acesta are nevoie de mai multă căldură, chiar dacă are blana groasă.

 

Nu spălați pisicile iarna

 În această perioadă, pisicile care stau în casă au probleme cu pielea, deoarece acestora le place să lenevească pe calorifer. Astfel, căldura excesivă provenită de la calorifer le va usca si exfolia pielea. Acesta este și un motiv pentru care pisicile nu se spală în sezonul rece.

 

 

Alimentația, un factor de bază pentru animale în timpul iernii

Un detaliu important este ca animalele să aibă mereu la dispoziție apă proaspătă, nu prea rece. De asemenea, trebuie să acordăm o atenție sporită și hranei. Animalele care stau mai mult pe afară au nevoie de o hrană cu un aport caloric crescut pentru a putea genera destulă energie și căldură. Aceasta trebuie să fie de o calitate foarte bună, cu un conținut ridicat de calorii, față de hrana ce le-o administrăm în sezonul cald.

Cum îmbăiem animalele de companie în sezonul rece

 Toți ne dorim ca animalul nostru de companie să fie curat, însă, având în vedere că în această perioadă blănița se usucă mai greu decât vara, este indicat ca numărul îmbăierilor să fie redus. În acest mod vom evita bolile specifice anotimpului rece. De asemenea, înainte de a-i face baie, este important să testăm temperatura apei. Dacă aceasta nu este suficient de caldă, companionul nostru poate răci, iar o răceală la un cățel sau la o pisică, de multe ori poate fi fatală.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul