Toți șoferii care țin la buzunarele lor știu că mașina consumă mai mult combustibil dacă aerul condiționat este pornit, dar acest lucru este un mit, pentru că alternativa poate fi și mai costisitoare. Dacă încercăm să economisim bani optând pentru varianta mai tradițională pentru aerisire – geamul, se pare că ne înșelăm amarnic.
Guvernul Statelor Unite ale Americii a publicat pe pagina oficială de web o serie de sfaturi despre cum să economisești combustibil dacă ești un cetățean atent la mediu și la buzunarul personal.
Așa cum probabil știți deja, dacă doriți să micșorați consumul de benzină nu coborâți geamul când mergeți pe autostradă. Însă, atunci când circulați în oraș, cu o viteză redusă, geamul reprezintă opțiunea cea mai eficienă și mai ieftină. Viteza cu care conduceți influențează mult consumul.
Pentru un consum cât mai eficient pe durata verii care începe, iată câteva sfaturi de pe site-ul Guvernului SUA pentru utilizarea cu cap a aerului condiționat:

1. Porniți aerul condiționat când circulați pe autostradă.
2. Nu setați aerul pe o treaptă prea mare, alegeți o temperatură optimă, cât mai potrivită.
3. Încercați să găsiți un loc de parcare la umbră astfel încât mașina să nu se supraîncălzească și să nu fiți nevoit să abuzați de aerul condiționat.
4. Înainte să porniți aerul deschideți gemurile și mergeți așa un pic până când iese căldura din mașină.
5. Nu porniți aerul condiționat înainte să porniți mașina. Majoritatea aparatelor răcesc mai bine când mașina este în mers.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul