Vremea rece începe să își facă simțită prezența și este important să știți cum să vă mențineți casa călduroasă atunci când scade temperatura. Există câteva trucuri simple care vă vor ajuta să păstrați casa caldă în timpul zilelor geroase, fără a crește valoarea facturii de încălzire.

Folosiți rulouri exterioare pentru geamuri

 Potrivit povesteacasei.ro, o soluție care vă ajută să protejați termic zonele prin care se pierde căldura este montarea unor rulouri exterioare la toate geamurile. În acest fel izolați camerele de vântul rece care pătrunde prin îmbinările tâmplăriei și le face mai friguroase. Un alt avantaj al rulourilor exterioare este acela că feresc geamurile de viscolirea zăpezii și de umezeala caracteristică sezonului rece.
Pe de altă parte trebuie să aveți grijă în perioadele reci din an să profitați cât puteți de lumina soarelui pentru a încălzi locuința. Vă recomandăm ca pe timpul zilei să ridicați rulourile exterioare astfel încât să pătrundă soarele. După amiaza, când soarele apune coborâți rulourile și trageți draperiile, pentru a păstra cât mai bine căldura în casă.

Folosiți un termostat pentru centrala termică

 O variantă apreciată care vă asigură căldura de care aveți nevoie este centrala termică, dar aveți grijă să aveți inclus și un termostat. Acesta ajută la reglarea eficientă a temperaturii. Dacă vă doriți costuri mai mici la încălzire, setați termostatul să pornească cu 30 de minute înainte să vă treziți dimineața la o temperatură mai scăzută și ridicați treptat gradele. Făcând astfel, veți economisi mai mult decât dacă veți porni centrala doar la nevoie și la o temperatură ridicată.
Deasemenea când plecați de acasă, încercați să nu lăsați încălzirea toată ziua, pentru că în acest fel vor crește cheltuielile. În schimb puteți seta termostatul în așa fel încât centrala să încălzească locuința înainte de ora preconizată pentru întoarcerea acasă.

Folosiți un covor pentru izolarea pardoselii

 Pardoseala, gresia sau parchetul, pot face o cameră să pară și mai friguroasă, mai ales atunci când mergeți desculț prin casă. Pe de altă parte, prin podea se pierde multă căldură pe care o puteți salva foarte simplu.
Pentru a rezolva această problemă întindeți covoare în zonele mai reci ale casei. Acestea vor funcționa ca o izolație și vor păstra aerul cald în cameră. În plus, un covor călduros și moale poate completa armonios stilul oricărei case.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul