Dincolo de gustul bun pe care îl dau diverselor prăjituri în care sunt folosite, nucile sunt și foarte bune pentru sănătate. Obiceiul de a cosuma nuci este unul extrem de benefic pentru organism fiindcă acestea au în compoziție minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E și P, aminoacizi, grăsimi nesaturate și proteine.

Principalele beneficii ale nucilor

 Potrivit sfatulmedicului.ro, durerile de cap, stresul, stările nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor.
Nucile reduc colesterolul „rău”. Cercetările oamenilor de știință au arătat că nucile prezintă un efect pozitiv asupra inimii, în principal datorită conținutului de grăsimi nesaturate, al potasiului și al magneziului. În acest fel nucile sunt foarte bune pentru cei care au probleme cu hipertensiunea arterială. Deasemenea nucile reduc nivelul colesterolului LDL din sânge. Un consum constant de nuci poate duce la prevenirea atacului cerebral.
Fiind foarte bogate în acizi grași Omega 3, în antioxidanți și fitosteroli, nucile previn apariția cancerului mamar.
Aplicate extern, cataplasmele cu frunze de nuc au rolul de a diminua durerile reumatice.
Pacientii cu diabet pot consuma nuci care nu numai că sunt sățioase și gustoase, dar au și un efect de scădere a glicemiei.
Prin conținutul bogat de iod, nucile sunt recomandate pacienților diagnosticați cu afecțiuni asociate glandei tiroide.
Mai ales în perioadele stresante și aglomerate, este indicat ca elevii și studenții să consume nuci amestecate cu miere de albine, fiindcă nucile au capacitatea de a stimula capacitatea de memorare și de concentrare.
Nucile au un rol benefic și în cazul sănătății pielii, fiind de ajutor pacienților care prezintă diferite eczeme sau micoze.

Cojile de nuci au și ele beneficiile lor

 Cojile de nuci au efecte depurative, antifungice, antiseptice, dezinfectante gastrointestinale și renale, vermifuge, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante. Deasemenea ceaiul preparat din coji de nuci contribuie la curățarea sângelui și la subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și a tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi și stafilococi.

Uleiul de nuci folosit pentru îngrijirea feței și a părului

Uleiul produs din nucile de Macadamia este indicat pentru îngrijirea tenului, deoarece contribuie la prevenirea ridurilor, având o concentrație mare de acid palmitoleic și acid oleic. Acest ulei este foarte bun și la îngrijirea părului.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul