Despre miere s-au spus multe și știm cu toții că este un aliment mai mult decât benefic pentru sănătate. Indicată în multe afecțiuni, mierea este recunoscută ca fiind un adevărat medicament natural. În combinație cu nucile însă, mierea devine un adevărat balsam natural care ne ajută organismul să treacă mult mai ușor peste perioada rece.
Potrivit epochtimes-romania.com, vorbim de o combinație perfectă a două super-alimente care aduc beneficii extraordinare organismului nostru. Această combinație inspirată este foarte plăcută și la gust, și ideală pentru revitalizarea organismului și menținerea sănătății.
Încă din cele mai vechi timpuri nucile au fost considerate un aliment benefic pentru sănătate, ele fiind folosite chiar și în tratarea unor afecțiuni. Cu un conținut bogat de nutrienți, consumul acestora este extrem de benefic pentru organism. Mierea de albine este și ea unul dintre cele mai sănătoase și complexe alimente. Mai bine zis este un super-aliment deoarece conține vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi, și antioxidanți ce îi dau o valoare terapeutică uriașă.

Care sunt beneficiile consumului de miere cu nuci

Pentru combaterea anemiei
 Aveţi nevoie de o jumătate de kilogram de miere, o jumătate de kilogram de nuci pisate şi de sucul de la o jumătate de lămâie. Ingredientele se amestecă bine, după care se depozitează într-un borcan care se închide ermetic.
Pentru tratarea anemiei se ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, cel puţin o lună.
Întărirea imunității
Specialiştii în medicina naturistă propun preparatele cu miere şi nuci pentru revitalizarea organismului şi întărirea imunităţii, mai ales acum la începutul sezonului rece.
Pentru întărirea imunităţii puteţi folosi această reţetă: într-un borcan de 800 de grame se pun 400 de grame de miez de nucă sfărâmat, peste care se completează cu miere. Se omogenizează compoziţia şi se închide ermetic. Preparatul se păstrează la rece, în frigider sau în cămară, ferit de lumină. Se poate consuma câte o linguriţă din preparatul de miere cu nuci, dimineaţa, pe stomacul gol, şi la prânz, înainte de masă.
Acest preparat este un aliment vitalizant şi nutritiv, în care predomină vitaminele A şi C, complexul de B-uri, precum şi minerale: fier, potasiu, zinc, magneziu. Datorită acestei compoziţii, mierea cu nuci alungă virozele de sezon, tusea, infecţiile tubului digestiv.
Remediu eficient împotriva ulcerului gastric
În cazul în care suferiţi de ulcer gastric, amestecul pe bază de miere şi nuci poate face minuni. Aveţi nevoie de 20 de grame de nuci care se fierb în apă, după care se filtrează şi se pisează, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Din băutura preparată, se iau câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.
Tratează durerile de cap
 Cât de nesuferită poate fi o migrenă? Cu toţi ştim răspunsul la această întrebare. Din fericire studiile arată că amestecul de nuci cu miere are efecte miraculoase şi în tratarea durerilor de cap şi chiar a insomniilor. Dacă aveţi dureri de cap, consumaţi câteva nuci în combinaţie cu puţină miere, iar în cazul în care nu puteţi să dormiţi, consumaţi seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate şi 2-3 linguriţe de miere.
Reducerea colesterolului
Cele mai recente studii arată beneficiile nucilor asupra inimii şi a sistemului cardiovascular. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. La fel şi în combinaţie cu miere.
Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge. Se recomandă remediul preparat dintr-un pumn de miez de nucă mărunţit, amestecat cu o lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe sau legume.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul