Puține persoane știu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea cum i se mai spune sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli. Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și îl tonifică.
Potrivit aktual24.ro, varza murată este bogată în vitamina C, mai bogată chiar decât varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.
Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod. Deasemenea varza murată încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.
 În compoziția moarei de varză se regăsesc o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și microelemente, săruri minerale, fermenți și enzime apărute datorită procesului de fermentare. Astfel, varza murată și moarea de varză conțin vitamina U, vitamină antiulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și moarea de varză se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă, crudă, și în curele de slăbire.
Moarea de varză reglează și stabilizează tensiunea. Personelor hipertensive li se recomandă, zilnic un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației în cazul în care vă confruntați cu așa ceva.
Deși nu este prea plăcută la vedere și nici gustul nu este foarte atrăgător, consumată regulat zeama de varză are efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.
În același timp, ținând cont de de compoziția bogată în vitamine și minerale, o cură cu zeamă de varză contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar.

Ce boli se pot trata cu ajutorul moarei de varză

Litiaza biliară, gastrtita cu aciditate scăzută, giardioza
 Pentru tratamentul acestor boli, timp de 2-3 săptămâni se beau câte 150 ml de moare de varză, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Apoi, dacă pietrele sunt mici (mai mici decât un bob de porumb), după consultarea cu medicul specialist puteți să folosiți metoda bunicilor. Se amestecă un litru de moare cu 400 de grame de ulei nerafinat și sucul de la patru lămâi.
Cu 24 de ore înainte de procedură nu se mănâncă nimic. Începând de dimineață se beau câte 100 ml de preparat, la fiecare 25 de minute. Metoda poate provoca dureri, de aceea trebuie folosită o compresă caldă în zona ficatului, pe toată durata curățării, sau o pastilă de No-Spa. Timp de 4-5 ore organismul răspunde cu diaree, dar în timpul acesta colecistul se curăță de pietre.
După această procedură, timp de două săptămâni se bea ceai de mușețel și fenicul.
Hemoroizi
Se beau câte 100 ml de moare de varză încălzită, de trei ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, se se bea câte un pahar de 2-3 ori pe zi și se mănâncă zilnic salată de varză proaspătă sau murată.
Diabet
De 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, se bea câte 1/3 pahar de moare de varză diluată cu apă în proporție de 1:1, timp de 21 de zile. După șapte zile de pauză, cura se repetă, până la îmbunătățirea analizelor.
Gastrită
Se bea zilnic moare de varză încălzită, înainte de mesele principale. Prima dată se beau 100 ml, apoi doza se crește treptat, până la două pahare pe zi.
Hernie ombilicală
Strămoșii noștri vindecau hernia cu moare de varză. O bucățică de tifon împăturit se îmbibă cu moare de varză, se pune pe locul cu problema, deasupra se așează o felie de cartof crud, se apasă puțin și se pansează. Compresele se țin câte trei ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5 – 3 luni.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul