A sosit sezonul mustului și ar fi păcat să nu ne bucurăm de proprietățile benefice pentru sănătate ale acestuia. Începând de la scăderea colesterolului și până la întărirea sistemului imunitar aveți o mulțime de motive să consumați băutura sezonului. Mustul, adică sucul de struguri rezultat după stoarcerea acestora în procesul de vinificație este o băutură (la început non alcoolică), dulce și deosebit de gustoasă și de aromată.

Care sunt beneficiile mustului de struguri

 Potrivit doc.ro, mustul de struguri fortifică sistemul imunitar. Mustul este bogat în antioxidanți și minerale de preț, are totodată proprietăți antibacteriene, dar și antivirale. Așadar, mustul este un ingredient ideal pentru întărirea sistemului imunitar la începutul sezonului rece, perioadă în care infecțiile virale sunt în floare.
Mustul ameliorează problemele digestive. Constipația vă dă bătăi de cap? Mustul de struguri vă va ajuta să o tratați. Fiind un laxativ natural, mustul rezolvă problemele digestive fără a avea efecte adverse precum medicamentele cu efect laxativ.
Mustul scade colesterolul „rău”. Studiile făcute în domeniu au scos la iveală faptul că mustul de struguri are abilitatea de a reduce colesterolul „rău” din sânge, prevenind îngroșarea artereleor.
Este benefic pentru sănătatea cardiacă. Consumul de must stimulează producerea de către organism a oxidului nitric, care asigură flexibilitatea vaselor de sânge și menține totodată tensiunea arterială în parametri normali. Astfel, problemele cardiace sunt prevenite cu succes.

 Previne cancerul. Resvetrolul și antioxidanții din must previn formarea tumorilor în organism. Unele studii indică faptul că mustul poate preveni cancerul, iar dacă este vorba de must obținut din struguri negri, riscul de cancer la sân scade foarte mult.

 

Contraindicațiile mustului

Ca orice produs foarte bun, și mustul are contraindicațiile lui. Din fericire acestea nu sunt foarte multe. Așadar, atenție la următoarele situații:
Mustul nu se consumă absolut deloc în caz de diaree.
Mustul nu trebuie consumat în cantități mari înainte de a vă urca la volanul mașinii, susținerea unei prezentări, activități intelectuale solicitante, într-u cât este posibil să afecteze capacitatea de concentrare și de atenție. Acest lucru se datorează faptului că mustul a intrat deja în faza de fermentație alcoolică.
Diabeticii trebuie să consume must cu măsură, într-u cât acesta conține cantități mari de zahăr.
Mustul trebuie consumat în cantități mici și cu precauție în cazul persoanelor cu sindrom de colon iritabil, colită ulcerativă sau reflux gastric.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul