Toamna este deja pe sfârșite, iar iarna este tot mai aproape cu ger, zăpadă și tot ce mai presupune anotimpul friguros. Iarna are însă și părțile ei frumoase, dincolo de sărbătorile cu aroma lor specifică. Ce poate fi mai frumos, într-o seară lungă de iarnă să ne strângem toată familia în jurul unui foc și să depănăm tot felul de povești. Dar, în epoca actuală, unde caloriferul e la putere, de unde găsim acest foc? Răspunsul e simplu. Un șemineu frumos în casă rezolvă problema.
Potrivit casa-gradina.ro, un șemineu pe lemne te duce cu gândul la iernile friguroase în care stai în jurul focului, acest sistem de încălzire fiind un element de decor pentru orice locuință, dar și o sursă excelentă de căldură.

De ce să achiziționați un șemineu pe lemne

 Iată de ce ar trebui să achiziționați un șemineu pe lemne pentru locuință.
Șemineul devine punctul central al încăperii în care se află, locul în care vă veți aduna cu toții. Dincolo de utilitatea acestuia, șemineul este în mare parte din timp un un obiect de decor al casei, care poate aduce o notă estetică deosebită.
Un șemineu pe lemne este o sursă suplimentară de căldură. Chiar dacă aveți deja un sistem de încălzire bine pus la punct, șemineul poate reprezenta o sursă de încălzire în plus pentru zilele foarte friguroase de iarnă. În plus, dacă aveți un living foarte spațios, în zilele geroase trebuie neapărat să suplimentați sursele de căldură din locuință. Deasemenea, dacă se întâmplă vreodată ca centrala termică electrică să nu funcționeze din varii motive, șemineul reprezintă soluția perfectă pentru asigurarea căldurii din casă.
Un șemineu pe lemne este foarte ușor de întreținut. Acesta nu este dificil de îngrijit, însă focarul, garniturile de etanșare și coșul de fum trebuie verificate și curățate anual. În rest, șemineul nu are nevoie de altă întreținere.

Factorii de care trebuie să țineți cont la achiziționarea unui șemineu

 Deși șemineele sunt piese foarte cerute și cu un efect estetic deosebit în orice casă, ele nu pot fi construite în orice fel de locuință, cu atât mai puțin cele pe lemne.
Trebuie să luați în calcul faptul că un astfel de șemineu necesită construirea unui coș pentru eliminarea fumului. De aceea este destul de dificil să aveți un șemineu pe lemne dacă locuiți la bloc. Spațiul reprezintă un alt factor de luat în calcul. de regulă șemineele ocupă un spațiu generos în cameră, mai ales dacă acestea au un design mai tradițional. Din acest motiv este nevoie ca spațiul în care este construit un șemineu pe lemne să fie cât mai generos.
Nu uitați că șemineul trebuie să fie construit într-o cameră mai mare, deoarece el contribuie și la încălzirea acesteia.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul