Un documentar al televiziunii britanice relatează mărturiile a diferiţi bărbaţi infideli. Printre ei este Peter, care şi-a înşelat soţia de peste 20 de ori. Cumea e, că ea l-a iertat.

De la a pune coarne perechii tale până la a mărturisi deschis acest lucru la un canal de televiziune este un pas uriaş. Peter, un bărbat în vârstă de 53 de ani, i-a fost infidel soţiei de nu mai puţin de 23 de ori, aşa cum a povestit el însuşi în documentarul ”Me and My Affair”, emis recent la Canal 5. Peter, fost model de succes transformat în detectiv la poliţia locală, împărtăşeşte mărturia cu alţi 5 infideli.

Ne vom axa pe cazul lui Peter. Omul de vârstă mijlocie purta secretul relaţiilor sale de peste 20 de ani.O cunoscuse pe cea care avea să-i devină soţie în 1984, în timpul ultimului an de universitate.”Eu eram uşuratec, neastâmpărat şi puternic,în timp ce ea era foarte inteligenţă şi timidă.” declara acesta. A fost dragoste la prima vedere. ”M-a lăsat cu gură căscată”, detaliază Peter amintindu-şi primul moment în care o văzuse. ”Era atractivă şi diferită de toate fostele mele logodnice. Avea un aer sofisticat care mă încânta.”

Peter fusese infidel tuturor fostelor sale logodnice, iar când se căsători cu soţia sa, și-a promis să se lase de asta. Iar în final a sfârşit prin a o înşela cu 23 de femei.

După ce s-au întâlnit timp de 3 ani, s-au căsătorit în 1987. Spunând DA, Peter îşi promise sie însuşi că soţiei nu-i va fi infidel, contrar a ceea ce fusese cu fostele lui logodnice. Imediat experimentă un nou nivel al înţelegerii cu soţia să şi respinse stilul de viaţă pe care îl dusese anterior. Odată căsătorit, bărbatul lasa carieră aă de model şi se înrola în poliţie. Simţea că se maturiza şi creştea în mod egal. Nimic din toate astea nu avea să prevadă ceea ce va face peste câteva luni.

Fidelitatea lui Peter s-a terminatjj, în parte, din cauza programului sau de muncă. a fowt inclus într-un program de antrenamente de 3 luni şi jumătate, în care a fost liber la la sfârșit de săptămână. Cu alte cuvinte, petrecea 5 zile consecutive cu camarazii de trupa, zi şi noapte. Era chiar la ora cinelor când lucrurile se o luau razna.” Era ora noastră.” povesteşte el. Grupul obişnuia să iasă în fiecare noapte în pub-uri şi cluburi , înconjuraţi de femei.

Într-unul din aceste localuri, un club din Birminghan, Peter a fost infidel soţiei sale pentru prima dată. S-a culcat cu o femeie necunoscută, atras de dansul ei senzual şi de sărutul pe care i-l dăduse la final. Doamna să era acasă, odihnindu-se, însărcinată cu primul lor copil. ”M-am simţit vinovat. În relaţiile mele anterioare am fost infidel, dar acum eram într-un compromis mult mai important.”, a povestit el, recunoscând însă că i-a plăcut.”A fost amuzant”. Evident, Peter şi femeia de la club nu s-au mai văzut niciodată.

După ea, a urmat un șir de femei anonime. Timp de 20 de ani, Peter s-a culcat cu cel puţin 23 de femei. A profitat de orice moment pe care îl avea că să ajungă într-un pat străin. Majoritatea au fost relaţii de o noapte, mai puţin una cu care a durat timp de 2 ani şi jumătate.

Să se culce cu femei necunoscute a devenit în curând o dependenţă. A început să caute fete şi la sfârşit de săptămâna.Trebuia să inventeze scuze pentru că în acele zile era acasă cu soţia lui.”Avea relaţii sexuale de risc”, a explicat acesta. Deşi se distra de minune, a început să să se simtă vinovat.

Dar soția l-a iertat fiindcă i-a fost milă. Ambii au fost la terapii şi şi-au rezolvat problema. Acum sunt pe punctul de a sărbători 30 de ani de căsnicie.

Între timp viaţă sa familiară a continuat acasă în mod normal. Cel puţin în faţă soţiei şi a celor doi copii ai perechii. „În realitate nu cred că eram diferiţi de oricare altă pereche. Uneori am fi preferat să ne culcăm mai des împreună, dar aveam copii. Alteori ne supăram şi fiecare dormea în altă camera.”

Vă întrebaţi dacă soţia ştia totul înainte de apariţia documentarului?. Da, cu mult înainte. Îşi dăduse seama prin intermediul unei cărţi de dezvoltare personală, pe care Peter o scrisese. Acolo a citit cuvântul ”infidel”. ”A fost devastator pentru soţia mea”, povesteşte. La acel moment Peter i-a spus că avusese o aventură de o noapte cu o colegă de muncă. În aceeaşi noapte pleca de acasă. Câteva luni mai târziu, Peter se întoarce la căminul sau cu o listă în care detalia toate femeile cu care fusese.

Ce a făcut soţia? I se făcuse milă de el. ”Văzuse în mine pe cineva care avea nevoie de ajutor”. Puţin mai târziu, ambii au început o terapie de cuplu care le-a salvat căsnicia după trecerea câtorva luni. ”Era destulă dragoste necondiţionată între noi. Acum îmi dau seama de toată durerea care era în mine, iar relaţiile de o noapte rezolvau problema doar pentru un timp.”, se confesează infidelul în documentar.

De la această întâmplare au trecut 6 ani. Acum Peter şi soţia să vor sărbători aniversarea de 30 de ani. Plănuiesc să meargă la New York să sărbătorească.”Senzaţia de a iubi şi de a fi iubit nu se compară cu nimic. Ştiu că niciodată nu o voi mai face din nou.” finalizează el.

Există monogamie?

Povestea lui Peter nu surprinde. Cu siguranţă în cercul tău există mai mult de un infidel. Sau chiar tu, poate că ai fost infidel sau infidelă. De ce o facem? Oare monogamia a trecut în istorie? Nu a existat niciodată? Ne place sau nu, infidelitatea este o practică obişnuită, rău văzută social, dar extinsă şi comună. De ce ne înşelăm perechile şi în realitate vrem să fim în continuare cu ele?

Un studiu publicat de Universitatea din Bath (Regatul Unit al Marii Britanii), a investigat motivele pentru care bărbaţii îşi înşeală perechea. Din 40 de intervievaţi, 26 au făcut-o într-un fel sau altul, dar niciunul nu voia că soţiile să-şi dea seama. De ce le-au înşelat? Îşi iubeau în continuare perechile, dar dorinţa faţă de alte femei nu a dispărut.

Căsnicia nu-l schimbă pe infidel.”Trădările continuă. Poate că sunt mai rare…dar pentru că sunt supravegheaţi, nu pentru că nu vor s-o facă.”

Doctorul şi profesorul Eric Anderson, autorul studiului, a ajuns la concluzii majore: monogamia nu este ceva natural şi, deşi majoritatea poate vieţui aşa mult timp, relaţia se va menţine într-o ”dorinţa socială”, nu naturală. ”Natură nu i-a modelat pe bărbaţi să fie monogami; cultură poate încerca să ascundă asta, dar cu un mare eşec”, detaliază Anderson.

Căsătoria nu-l schimbă pe infidel. Cum am văzut la Peter, oricât ar fi vrut să înceapă să fie fidel prin căsătorie, nu a reuşit.”Biologia bărbatului nu se schimbă când i se pune un inel de căsătorie. Poate trădările sunt mai rare pentru că sunt supravegheaţi, nu pentru că nu vor s-o facă”.

Atunci, dacă infidelitatea este ceva obişnuit, de ce este atât de rău văzută? ”Bărbaţii care înşeală caută doar sex, ceea ce doresc în mod natural. Dacă bărbaţii sunt imorali pentru că înşeală, atunci majoritatea dintre ei este.

https://www.youtube.com/watch?v=7mBiX–cXYA

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul