cheap-cigarette-scam

Pe data de 17 martie 2015 începe la Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite ediţia a şaisprezecea a Conferinţei Mondiale despre Tutun şi Boli Cronice. Conferinţa durează cinci zile şi include prezentări ştiinţifice complete, dezbateri şi propuneri pentru a găsi o modalitate de a micşora rata imensă a mortalităţii cauzată anual de fumat. În cadrul evenimentului sponsorizat şi susţinut de Organizaţia Mondială de Sănătate vor fi prezenţi aproape 1.000 de oameni.
Între timp, toţi ce vor fi prezenţi acolo şi vor participa la căutarea unor soluţii ar trebui să se pregătească intens pentru a nu fi luaţi prin surprindere cu noi informaţii. În ultimul număr al New England Journal of Medicine sunt revizuite diferitele patologii pe care le cauzează fumatul, cum mare parte din ele cauzează moartea fumătorului şi, un lucru foarte important: se ajunge la concluzia că adăugarea nicotinei în ţigară cauzează mai multe decese decât se credea până acum, mai ales din cauza bolilor care, până acum, nu se numărau printre cele provocate de fumat.
Studiul prezentant în New England Journal of Medicine este unul impresionant – a fost făcut în Statele Unite pe o perioadă de 11 ani şi pe un număr de 421.738 de persoane cu vârste mai mari de 55 de ani. Cercetătorii studiului fac parte din cele mai bune instituţii din ţară: Institutul Naţional de Cancer, Universitatea Harvard, Societatea Americană contra Cancerului.
Concluzia este una clară şi înspăimântătoare – fumatul are o legătură mult mai strânsă cu decesele la nivel mondial decât se credea iniţial şi asta nu din cauză ca sunt mai mulţi fumători, ci pentru că cercetătorii au descoperit că există boli de care nu s-a ţinut cont până acum, dar care au şi ele o relaţie apropiată cu fumatul.
În mod clar pe primele locuri se clasează binecunoscutele cancer de plămâni, de esofag, de laringe, bolile pulmonare cronice şi trombozele care cauzează infarcturile miocardice şi cerebrale. Însă, boli precum arteroscleroza, anevrismul de aortă, infecţiile, hipertensiunea arterială, cardiopatia hipertensivă, ciroza şi cancerul de sân sunt probleme care, până acum, nu erau asociate cu tutunul, dar care sunt, la momentul actual, în strânsă legătură cu fumatul.
Cercetătorii sunt de părere că rezultatele obţinute în urma studiului demonstrează că tutunul este şi mai periculos decât se presupune şi că, în Statele Unite, celor 437.000 de decese cauzate de fumat în fiecare an li se adaugă alte 60.000 conform ultimelor descoperiri.
Cu fiecare an, ţigările se scumpesc din ce în ce mai mult, însă acest lucru nu pare să îi descurajeze pe oameni; din păcate, locurile vacante lăsate de cei care se hotărăsc totuşi să se lepede de acest obicei dăunător sunt imediat ocupate de alţii care de abia se obişnuiesc cu proaspătul lor viciu. În acest ritm, fumatul va ajunge în top 5 cauze ale mortalităţii la nivel mondial.

Sursă: www.elmundo.es

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul