Versiunea premium a popularului software de Google, Google Earth, este acum disponibilă pe pagina web gratuit și pe durată nelimitată. Acest lucru presupune o reală shimbare, având în vedere că acum doar câteva zile accesul la site costa 400 de dolari anual.
Cu o varietate mai largă de opțiuni decât varianta gratuită pentru utilizatorii săi, această veste ar putea fi una destul de supărătoare pentru toți cei care timp de 10 ani de la existența site-ului și-au plătit cu religiozitate contul de Mountain View.
„În ultimii zece ani, atât profesioniști, oameni de știință, cât și fanii acestui sofware din întreaga lume au utilizat Google Earth Pro pentru absolut tot – de la planificarea excursiilor până la instalarea de panouri solare pe acoperișurile caselor. De astăzi, mult mai multă lume îl va putea accesa: l-am făcut gratuit”, a anunțat Stafford Marquardt, responsabilul produsului pe un blog al companiei Google.

 

Printre îmbunătățirile aduse programului profesional geografic se numără imprimarea de imagini la o rezoluție mai mare, geolocalizarea automată, accesul la date demografice sau la date despre trafic, crearea de videoclipuri în format HD a unei călătorii în jurul lumii sau măsurători 3D pentru diverse structuri.
„Dacă vrei să construiești o nouă clădire de birouri sau vrei să faci o excursie la munte, intră pe Google Earth și află cât este de simplu acum să îți vizualizezi noua lume”, spune Marquardt.
Cu toate acestea, compania Mountain View continuă să ofere varianta Google Earth Enterprise care permite accesul la o interfață de programare a Google Earth deasupra norilor. Cu ajutorul acestei aplicații vă puteți genera propriile hărți tridimensionale, lucru ideal pentru marile companii. Deși nu există nicio consolare pentru cei care au plătit cei 400$, cel puțin Google continuă să le ofere posibilități marilor companii.

Sursă: www.elconfidencial.com