Vara este deja de domeniul trecutului, toamna și-a intrat în drepturi, iar acest lucru se vede și pe tarabele din piețe. Nu mai găsim roșii frumoase, dar găsim peste tot roșii verzi, necoapte, vândute sub numele de gogonele. Pentru necunoscători, din aceste gogonele se fac unele dintre cele mai delicioase murături, care, pe lângă gustul extraordinar pe care îl au, au și foarte multe efecte terapeutice pe care puțini le bănuiesc.
Studii făcute în ultimii ani au arătat că există principii active cu un potențial fantastic de vindecare în coaja și pulpa gogonelelor, substanțe fără echivalent în lumea plantelor medicinale sau a medicamentelor.
Gogonelele sunt atât de active terapeutic încât în combinație cu frunzele de vâsc, sunt administrate cu succes la persoanele care nu au răspuns la cele mai avansate tratamente pe bază de interferon.
La ce sunt bune gogonelele
Efortul fizic. Gogonelele sunt printre cei mai buni susținători de efort. Ele cresc rezistența la mișcare fizică prelungită, dar ajută și la creșterea masei musculare, fiind mult mai sănătoase și eficiente pe termen lung decât steroizii (substanțe hormonale toxice) folosiți de amatorii de culturism. Ele sunt foarte bune și pentru copiii sau adolescenții cu o dezvoltare fizică întârziată, sau cu o constituție firavă.
Așadar, pe lângă gustul lor delicios gogonelele pot fi considerate și o sursă de sănătate. De aceea este bine să le consumăm oricând în sezonul rece ca o garnitură la fripturi, sau la orice altă mâncare. Să nu uităm că grădina ne oferă adevărate medicamente pentru toate sezoanele, indiferent că este vară sau este iarnă.
Trebuie să te autentifici pentru a publica un comentariu.