Deși ne aflăm abia la mijlocul lunii octombrie, iar afară avem parte de o frumoasă vreme de toamnă, știm cu toții că iarna nu mai este chiar așa de departe. Odată cu venirea iernii, se vor deschide și pârtiile de schi și de săniuș de pe crestele munților. Iubitorii sporturilor de iarnă ar trebui să înceapă încă de pe acum pregătirea pentru sezonul care le este atât de drag.
Extrem de captivante, sporturile de iarnă atrag tot mai mulți amatori în stațiunile montane, imediat ce apare prima zăpadă. An de an, odată cu apariția temperaturilor scăzute și a zăpezii se deschid și pârtiile de schi.
Așadar, în curând marii amatori și profesioniști vor începe să practice sporturile lor preferate. Deci, dacă faceți parte dintre aceștia este momentul să începeți să vă pregătiți.

Cum ne îmbrăcăm atunci când ieșim pe pârtie

 Chiar dacă va costa mai mult, un echipament corespunzător și complet este un element esențial în cazul sporturilor de iarnă. Nu încercați niciodată să înlocuiți jacheta de schi cu o geacă pe care o purtați pe stradă. Costumele de schi sunt confecționate din materiale speciale, impermeabile și respirabile. Căptușeala lor menține căldura, însă permite pielii să respire și are proprietăți antibacteriene. De asemenea, evitați să vă îmbrăcați gros. De la jachete de schi la pantaloni de schi, hanorace, clăpari este cazul să vă pregătiţi pentru mersul la munte.

Atenție la echipamentele cu care practicați sporturile de iarnă

Dacă ați rezolvat problema legată de îmbrăcămintea pentru sporturile de iarnă, acum este cazul să verificați echipamentul. Indiferent dacă practicați schiul, snowboard-ul, bobul sau alte sporturi trebuie să aveți mare grijă la echipamente. Acestea trebuie curățate, unse, reglate astfel atunci când porniți la drum pe pârtie totul să fie în regulă. De asemenea, este bine ca atunci când vă hotărâți să vă cumpărați echipamentul necesar, indiferent de sportul care doriți să îl faceți să apelați la un cunoscător.

Câteva sfaturi pentru amatorii sporturilor de iarnă

Schiul
 Este un sport de iarnă complex care poate aduce multe probleme amatorilor. Ca detaliu tehnic, este important să vă păstrați o poziţie relaxată şi naturală, iar genunchii să fie uşor flexaţi. De asemenea, căutați să vă stabiliți echilibrul şi stați în clăpari astfel încât presiunea să fie distibuită egal pe picior. În cazul în care căzătura este inevitabilă, încercați să cădeți pe o parte sau pe spate.
Bobul
 Este o activitate inedită. Deşi este un sport cu tradiţie, bobul a ajuns să nu mai fie practicat la noi în ţară din cauza lipsei de pârtii special amenajate. Bobul presupune un risc mare pentru începători, fiind o cursă unde viteza ajunge şi la 130 km/h pe pârtia de gheaţă, deci un tip de sport recomandat doar celor care iubesc adrenalina şi viteza.
Nu în ultimul rând, snowmobiling-ul îmbină plăcerea vitezei şi atracţia pentru peisajele splendide. Este un sport mai puţin restrictiv, în plus, nu îţi trebuie permis de conducere.

SURSA: tarancutaurbana.ro

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul