Infidelitățile nu sunt întotdeauna amare. Dacă nu, să le-o spuneți acestor femei care, departe de a le părea rău că-și înșeală perechile, chiar sunt  orgolioase de acest lucru. Au motivele lor.

Motivele care pot face pe cineva să fie infidel sunt multe. Lipsa de interes din partea perechii, dorința de a proba lucruri noi, insatisfacția sexuală, etc. Ne vom concentra asupra a ceea ce se întâmplă după înșelat. Tuturor le pare rău? E bine sau rău pentru pereche? Patru femei ne asigură că infidelitatea față de perechea lor a fost lucrul cel mai bun pe care puteau să-l fi făcut. Să le citim poveștile.

”După asta mi-am iubit mai mult logodnicul”

Infidelitatea este mai probabil să se producă în relațiile la distanță decât în perechile care trăiesc împreună și își duc viața sub același acoperiș. Când doi membri ai unui cuplu nu se văd prea des, este mai mult decât probabil să apară amanți din partea unuia din ei. Este ceea ce i s-a întâmplat lui Jennifer,care povestește în ”Cosmopolitan”.

Ea și logodnicul ei aveau o relație la distanță. La început a fost bine, dar la puțin timp își dădu seama că îi era mai bine singură. ”Eram fericită fără el”, ne asigură ea. Nu-și planificase să fie infidelă, dar într-o noapte era într-un bar și cunoscu un bărbat. Ea era puțin amețită. Au plecat acasă împreună și au făcut-o. ”Apoi m-am trezit la 4 dimineața, dezgustată de mine insămi. Am ieși din apartament, cu hainele în mână și m-am plimbat dezorientată până ce am găsit un taxi și m-am întors acasă la mine” povestește.

Jennifer și logodnicul ei aveau o relație la distanță. La început a fost bine, dar după puțin timp și-a dat seama că îi era mai bine singură

La început lui Jennifer îi păru rău că a fost infidelă logodnicului, dar mai târziu se gândi mai bine și își spuse că era cel mai bun lucru care i se putea întâmpla, având în vedere că înainte de a-i pune coarnele, ea nu voia să mai continue relația cu el. După ce se culcase cu acel necunoscut, își dădu seama de tot ceea ce iubea la perechea sa. ”Din acea noapte am fost recunoscătoare că-l aveam pe logodnicul meu. În plus, acum ne înțelegem mai bine. Dacă nu l-aș fi înșelat, sunt sigură că relația noastră nu ar fi supraviețuit”.

”M-a făcut să-mi dau seama de anumite lucruri”

Ca și în cazul anterior, și această infidelitate a făcut-o pe protagonistă să-și dea seama de anumite lucruri. După ce i-a pus coarne perechii sale, își dădu seama că logodnicul său nu o aprecia suficient. Protagonista este Ally, care își povestește istoria pe același portal. ”Trădarea m-a făcut să-mi dau seama de faptul că eu nu aveam nici o importanță pentru el. El voia doar să fie cu prietenii lui. Eu am început să ies cu alții și părea că nu-l deranja deloc. Îmi spunea ”distrează-te”. Părea ca și cum nu-i păsa că ar fi existat posibilitatea să fi ieșit și cu altcineva”, povestește.

A ajuns chiar să-l anunțe că pleacă într-o călătorie cu un băiat, în Canada. Evident, se culcă cu el. Aflând de această escapadă, logodnicul său nu i-a reproșat nimic, i-a spus că bine, să se distreze la maxim. ”Atunci am început să mă gândesc că aveam nevoie de o schimbare”, ne spune ea. Realizând indiferența perechii sale, îl lăsă.

”Corpul mi-o cerea”

A treia poveste o are în centru pe Denise. Și ea a fost infidelă și nu regretă. Tânăra a luat o pauză cu prietenul său, apoi a început o relație cu alt băiat. Apoi s-au împăcat, dar ea simțea că l-a înșelat. Cu toate astea, și-a dat seama de ceea ce aprecia la perechea ei. ”Eram sigură că mă voi căsători cu el. Dar cred că a fost nevoie să fiu cu alt bărbat ca să-mi dau seama”.

”Mi-a deschis ochii”

A patra protagonistă, Noelia, ne-a povestit întâmplarea ei. Ea a început să se vadă cu alt bărbat când încă mai era cu logodnicul său. După un timp a hotărât să părăsească relația anterioară. Nu-i pare rău deloc și ne asigură că această nouă relație a făcut-o să realizeze că în realitate nu voia să fie cu perechea ei. ”Aveam proiecte de viață împreună, trebuia să locuim împreună..dar eu i-am fost infidelă și nu-mi pare rău”. Absența sentimentelor de vină au făcut-o să se gândească să scurteze relația. Acum are alt logodnic, și lui îi este infidelă și prea puțin îi pasă. ”E ciudat, dar mă simt mai bine dacă nu aparțin numai unuia singur”, comentează.

 

”Trădarea m-a făcut să-mi dau seama de faptul că eu nu eram importantă deloc pentru el. Am fost într-o călătorie cu un alt băiat și nu i-a păsat. Când m-am întors, l-am lăsat”, povestește Ally

Și dacă femeia mea mă înșeală?

Deși aici prezentăm infidelitatea ca pe ceva care însoțește lucruri pozitive, nu întotdeauna este așa. Poate cel care înșeală se simte bine, dar dacă cel înșelat descoperă tărășenia, nu credem că se va bucura deloc. Și totuși, există diverse studii care asigură că cei cărora li se pun coarne o duc mai bine decât cei care le pun. Motivul? Sunt capabili să detecteze viitoarele trădări.

Unul din aceste studii este ”Intersexual Mate Competition and Breakups: Who really wins?”, publicat în ”The Oxford Handbook of Women and Competition”, care determină că persoanele înșelate au o mai bună capacitate de a detecta comportamentele suspicioase, după cum semnalează interviul realizat pe 5906 participanți din 96 de țări.

Dar când se întâmplă prima dată,omul nu-și poate da seama dacă femeia lui îl înșeală cu altul. Odată descoperită trădarea și după un timp de gândire, înșelatul trebuie să reflecteze dacă va continua cu relația sau o va lăsa. Toți aceia care se gândesc, trebuie să-ți pună aceste întrebări:

  1. Ți-ar plăcea să continui să trăiești cu cealaltă persoană dacă vei reuși să-ți recapeți încrederea în ea?
  2. Ai lăsat în urmă ura și resentimentele și ești gata să mergi înainte?
  3. Există o atitudine pozitivă a celeilalte persoane?
  4. Te imaginezi fericit alături de el sau ea?
  5. Poți ierta ce s-a întâmplat?

Ultima este cheia. Dacă ești capabil de a ierta, cu adevărat, atunci înainte. Și dacă nu, nu te preocupa, e plină balta de pești.

 

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul